Miješani sir iz kravljeg i ovčjeg mlijeka sa otoka Paga. Blago pikantnog okusa. Specifičnost i različitost, zbog same kvalitete, daje mu ovčje mlijeko sa otoka Paga, sastojci unutar mlijeka te eterična ulja. Vrlo omiljen sir među osobama kojima ne pašu čisti ovčji sirevi.

Kolutovi – 2,6 kg.

 

 

Preporučeno jelo

Gratinirane divlje šparoge sa sirom Otočan MIH Sirane

Sastojci:

800g divljih šparoga

20g maslaca

2 režnja češnjaka

50g brašna

150ml vrhnja za kuhanje

30g krušnih mrvica

100g sira Otočan MIH Sirane

maslinovo ulje

muškatni oraščić

sol i papar

Priprema:

Divlje šparoge operemo i odstranimo im donji drvenasti dio. U tavi rastopimo maslac, dodamo dvije žlice maslinovog ulja, protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše dodamo pripremljene šparoge i pirjamo ih na laganoj vatri, tri, četiri minute. Zatim po šparogama prosijemo brašno, začinimo s malo muškatnog oraščića i miješajući pržimo dok brašno ne počne dobivati boju. Potom ulijemo povrtni temeljac dobiven prokuhanim šparogama i miješamo po prilici jednu minutu. Zatim umiješamo vrhnje za kuhanje, preomiješamo i maknemo s vatre. Po potrebi začinimo i sve zajedno premjestimo u vatrostalnu zdjelu te posipamo mješavinom naribanog sira Otočan MIH Sirane i krušnih mrvica. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 200°C, 10-ak minuta.